Je tvarohový, jemný a poctivý. A porce vyjde na 6 korun!

Ingredience:

  • smetana na šlehání
  • vanička polotučného měkkého tvarohu
  • 2–3 lžíce řeckého jogurtu
  • vanilkový lusk
  • 2–3 lžíce třtinového cukru

Příprava:

V míse smíchám smetanu na šlehání, vaničku polotučného měkkého tvarohu a 2–3 lžíce řeckého jogurtu. Přidám semínka z třetiny vanilkového lusku a 2–3 lžíce třtinového cukru. Vyšlehám do hustého krému a naplním jím čisté skleničky. Z jedné várky připravím 7 porcí a v ledničce vydrží až 4 dny.
TIP Na dno skleniček přidávám čerstvé ovoce, navrch oříšky a javorový sirup. V průhledné sklenici je zvenku vidět, co dobrého vás ještě čeká.