Ingredience:

  • Olivový olej
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • barevné papriky
  • rajčata z konzervy
  • nebo oloupaná čerstvá rajčata
  • lilek
  • cuketa
  • bazalka
  • pepř a sůl

1/ Příprava Poměr všech druhů zeleniny by měl být vždy 1:1. Všechny složky nakrájejte na větší kusy. Jen cibuli najemno.

2/ Opékání Na olivovém oleji opečte dozlatova cibuli, ke konci přidejte pokrájený česnek a nakonec do pánve vložte papriky. Po pěti minutách přidejte rajčata a duste společně asi 10 minut. Přidejte cuketu s lilkem a duste dalších 10 minut.

3/ Dochucení Zeleninu dušenou ve vlastní šťávě osolte a opepřete, na závěr posypte bazalkou a podávejte k masu, nebo s pečivem.