Aby se palačinka povedla, jsou stěžejní tři věci: dobré těsto, pořádná pánev a správná teplota.
— Anna Černotová
TEXT ANNA ČERNOTOVÁ
Je zdravé, použitelné na sladko i na slano a čím uleželejší, tím lepší.
Do těsta dávám 100 g hladké mouky, 100 g jahelné mouky a 100 g pohankové mouky. Přidám dvě velká vejce, špetku soli a 600 ml plnotučného mléka, dobře prošlehám.
∼ DIY Tvořte sami! ∼
Těsto vydrží v lahvi v ledničce klidně čtyři dny a ráno si bleskurychle připravíte čerstvou snídani. Přejeme dobrou chuť.
Na rychlou výrobu hezké lahve na těsto potřebujete samolepicí fólii, vteřinové lepidlo, barvu a gumové zvířátko.
Skleněnou lahev od mléka polepte kousky fólie a na víčko přilepte zvířátko; přitlačte.
Nastříkejte barvou ve spreji.
Nechte zaschnout a naneste další vrstvu.
Z lahve se vždycky dobře dávkuje. Myjte ji v ruce.