Nové proměny bydlení
  • Bydlet jako
  • Bydlení
  • Zahrada
  • Inspirace
  • DIY
  • Recepty
  • Předplatné
  • Vouchery
29. 2. 2020 od Redakce

Kanapky na kanape

Kanapky na kanape
29. 2. 2020 od Redakce
Co dobrého k televizi nebo jen tak k posezení na pohovce, když si uděláte hezký večer? Přece pomazánky, krekry, ale třeba i muffiny!

Namazáno pro dobrou náladu:

Semínkové krekry s mrkvovou pomazánkou

Zdraví
Mrkev posiluje imunitní systém a v lidovém léčitelství se používá mimo jiné pro lepší trávení. Semínka zase prospívají mozku. S touhle dobrotou nehřešíte!

Semínkové krekry: 

  • 250 g žitného kvásku 
  • 25 g olivového oleje 
  • 20 g slunečnicového oleje vetší špetka soli 
  • 100 g hladké mouky 
  • 100 g semínek (lněné, sezam, chia a další)

Postup:
Všechny ingredience smíchejte v míse. Na pečicím papíru vyválejte na co nejtenčí plát a pečte 20 minut na 180 °C. Po 10 minutách plech vytáhnete, plát rozkrájejte na čtverečky nebo obdélníky a ještě 10 minut dopékejte.

Mrkvová pomazánka: 

  • 1 lžíce másla
  • 2 mrkve 
  • 2 cm kousek zázvoru 
  • 1 šalotka
  • 1 balení lučiny pul lžičky kurkumy
  • špetka římského kmínu
  • citrón , sůl a pepř

Postup:

Na másle zpěňte šalotku a přidejte mrkev a zázvor nastrouhané najemno, kurkumu a římský kmín, až se vše rozvoní, stáhnete z plotny. Nechte vychladnout. V misce smíchejte lučinu s vychladlou mrkvovou směsí, zakápněte pár kapkami citrónu a dochuťte solí a pepřem. Servírujte na semínkových krekrech nebo jako dip ke krájené zelenině.

 

Pikantnost na dračku:

CROSTINI S PEČENÝMI HROZNY A BALZAMIKOVOU REDUKCÍ

Měj na paměti, že se v živo tě máš chovat jako na hostině. Nosí se jídlo kolem stolu a dost a ne se k tobě: vztáhni ruku a slušně si vez mi. Míjí tě nezdržuj se. Ještě k tobě nepřichází: neupínej k němu zdaleka svou žádostivost, nýbrž počkej, až se při blíží k tobě.

Epiktétos

Ingredience:

  • 2 až 3 rohlíky (nebo vetší bageta)
  • křenové pomazánkové máslo
  • parmská šunka 
  • trs červených/růžových hroznů 
  • sůl 
  • olivový olej
  • 70 ml octa balsamico

Postup:

Pečivo nakrájejte na 1 cm široké plátky. Rozložte je na plech, potřete olivovým olejem a pečte 10 minut na 200 °C dokřupava. Hroznové víno zakápnete olivovým olejem, osolte špetkou vločkové soli a pečte 10 minut. Balsamico nalijte do rendlíku a na mírném plameni zredukujte na hustou omáčku. Rohlíkové
crostini natřete poctivou vrstvou křenového pomazánkového másla, dozdobte parmskou šunkou a pečenými hrozny, zakápnete balzamikovou redukcí a podávejte.

 

Potěšení z barevné chuti:

Pórkové muffiny s lososem

Losos
Tahle ryba je přímo nacpaná zdravými oleji, které pomáhají k pevným vlasům a kůži. Podporují funkci vašeho srdce a mozku a fungují jako prevence vážných chorob.

Ingredience na 24 kusů:

  • 2 pórky
  • lžíce másla
  • 50 g jemných vloček
  • 100 ml mléka
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 2 vejce
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř
  • zakysaná smetana
  • uzený losos

Postup:

Bílou a světle zelenou část pórku nakrájejte na malé kostičky a zpěňte na másle. Vločky zalijte teplým mlékem a nechte chvíli nabobtnat. V míse smíchejte vejce, parmazán, smetanu, česnek, přisypte podušený pórek a vločky, pořádně promíchejte a dochuťte
muškátovým oříškem, solí a pepřem. Formu na muffiny vymažte máslem, zlehka vysypte moukou a naplňte těstem. Pečte asi 20 minut na 180 °C. Po upečení nechte muffiny vychladnout, vyndejte je z formy, ozdobte každý půl lžičkou zakysané smetany a kouskem lososa.

Jednoduchá specialita

Caprese na špejli

Ingredience:

  • 1 balení mozzarella trešniček
  • 1 balení cherry rajčátek
  • bazalka, olivový olej a sůl

Postup:

Na špejli napíchnete jednu mozzarellu, poté lístek bazalky a cherry rajčátko. Takto pokračujte, dokud budete mít ingredience. Naservírujte na talíř, zakápněte olivovým olejem a jemně osolte.

Předchozí článekSprávný čas na REFRESHDalší článek Šik krabice nejen na klobouky

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

Poslední příspěvky

Zateplení starších domů je nutnost i příležitost15. 9. 2023
Dejte svému pohybu zelenou Spojením vědy a přírody!30. 8. 2023
Timber Praha – bydlení s dobrou energií28. 8. 2023

Stránky

  • Bydlení
  • Bydlet jako
    • 1. řada Bydlet jako
    • 2. řada Bydlet jako
    • 3. Řada Bydlet jako
  • DIY
  • Home
  • Inspirace
  • Poradna
  • Recepty
  • Vouchery
  • Zahrada

Štítky

balkony boho chic bylinky chodba dobrý nápad děti dětský pokoj galerie teras koupelna kuchyně kuchyň květiny ložnice muž na dobré cestě najděte svůj styl nápady návštěva obývací pokoj obývák pergola Podkroví pokoj pracovna projekt Ikea předsíň reality rekonstrukce rodina růžová Silvestr single stín v soukromí svačina Sůloví teenagerka vánoce zahrada zahradničení zahradní kalendář zpracování úrody

Více informací

O nás 

Náš tým 

Kontakt

 

Další časopisy

Krásný rok

Krásný domov

Kuchařka

Houby na talíři

Poslední příspěvky

Zateplení starších domů je nutnost i příležitost15. 9. 2023
Dejte svému pohybu zelenou Spojením vědy a přírody!30. 8. 2023
Timber Praha – bydlení s dobrou energií28. 8. 2023
Léto s kávou22. 8. 2023

Stránky

  • Bydlení
  • Bydlet jako
    • 1. řada Bydlet jako
    • 2. řada Bydlet jako
    • 3. Řada Bydlet jako
  • DIY
  • Home
  • Inspirace
  • Poradna
  • Recepty
  • Vouchery
  • Zahrada

Aktuální číslo

© 2019 Deco Media s.r.o.

Nové proměny bydlení

Časopis Nové Proměny Bydlení vytváří tým zkušených interiérových designérů, redaktorů a produkčních, jejichž práci znáte pod vedením šéfredaktorky Pavlíny Blahotové.

O nás

Náš tým

DECO MEDIA

Lopatecká 1071/4
Praha 4
147 00

 

+420 778 496 900

info@deco-media.cz

Předplatné

Předplatné 

Vouchery